Medicinska pedikura in nohtna protetika

Edita Avbar
dipl. kozmetičarka
Sonja Cirnski, dipl. babica
kozmetični tehnik

Naročanje: 07 49 03 000

Medicinska pedikura

V Zdravstvenem centru Aristotel Krško poskrbimo tudi za zdravstveno in estetsko obravnavo vaših stopal. Noge so namreč najbolj obremenjen del človeškega telesa in zahtevajo posebno pozornost.

medi. pedikura.jpg

Medicinska pedikura

Medicinska pedikura se izvaja pri osebah s težavami kot so kurje oko, vraščen noht… vključuje kopel, čiščenje obnohtnih kanalov, krajšanje in oblikovanje nohtov, tanjšanje nohtov, pregled stopal, odstranjevanje odvečne kože, kurjih očes ali sanacijo vraščenega nohta. 

NOHTNA PROTETIKA 01 -01.jpg

Nohtna protetika

Nudimo možnost izdelave nohtne protetike v primeru mehansko poškodovanih nohtov,  zaradi različnih bolezni ali po operaciji vraščenih nohtov. Nohtna protetika je namenjena ohranjanju pravilne oblike in zaščiti nohtne posteljice (tkiva pod nohtom). Hkrati pomaga da novo nastali noht brez težav raste naprej in je estetskega pomena za pacienta.

Ortoniksija sponke za sanacijo vraščenih nohtov

V našem centru tretiramo tudi vraščanju podvržene nohte. Poleg kirurških posegov uporabljamo tudi metode ortoniksije - sponk za vraščene nohte. Namen le teh je izravnati nohtno ploščo do te mere, da se več ne vrašča v kožno gubo oz. obnohtje. Postopek namestitve se izvaja na predhodno pripravljen noht, je hiter in neboleč. Takoj po namestitvi stranka občuti razbremenitev pritiska v obnohtju.

podofix-combiped-sponka1-01.png

Sanacija vraščenih nohtov s podofix sponko

V našem centru tretiramo tudi vraščanju podvržene nohte. Poleg kirurških posegov uporabljamo tudi metode ortoniksije - sponk za vraščene nohte. Namen le teh je izravnati nohtno ploščo do te mere, da se več ne vrašča v kožno gubo oz. Obnohtje.zdravljenje vraščenega nohta s podofix sponko je neboleče in se uporablja za korekcijo vraščenih nohtov, in vse vrste zvitih in deformiranih nohtov. Podofix sponka ostane na nohtu od dva tedna do dva meseca, nato pa se nadomesti z novo, vse dokler se ne doseže želeni rezultat zdravljenja. Postopek namestitve se izvaja na predhodno pripravljen noht, je hiter in neboleč. Takoj po namestitvi stranka občuti razbremenitev pritiska v obnohtju. Sponka ne ovira hoje in vsakdanjih opravil.

E-novice