PDO nitke - Hollywoodska skrivnost lepega videza

25. 3. 2019

Težko si razložimo skrivnost dobrega videza zvezd velikega platna, ki tudi v svojih 50ih - 60ih izgledajo bolje kot dvajsetletnice. Pri tem pa ni vidnega izdajalskega reza pred ušesom in čudnega zapotegnjenega izraza, značilnega včasih za operativni poseg. Tudi zabuhlega in spremenjenega videza, ki je posledica pretirane rabe botulina ali polnil ni videti. Ker so dame odkrile PDO nitke. Da ne bo pomote, kombinacija vseh maloinvazivnih metod je v rokah strokovnjaka še vedno zmagovalna kombinacija, ki zaustavi staranje, oziroma zavrti uro nazaj. Vendar imamo plastični kirurgi v arzenalu sedaj res močno orožje.

PDO nitke so iz snovi, ki je v šivih, uporabljanih v srčni kirurgiji. Se sčasoma razgradijo in spodbudijo naravne proscese kolageneze in tako vidno pomladijo predele, kamor jih vstavimo. Dajemo pa jih lahko praktično povsod, kjer se pojavlja gravitacija in gube. Še vedno je najbolj pogosta uporaba na obrazu. Tistih s kaveljci, s katerimi dvignemo obraz in tistih brez, s katerimi podložimo kožo in ustvarimo videz fotoshopa, oziroma lahko z njimi poudarimo ličnice, spodnjo čeljust,napolnimo ustnice.

Lahko jih uporabljamo tudi za dvig obrvi. Na telesu pa zbrišemo izdajalske gube na dekolteju, rokah, trebuhu, okoli kolen....skratka praktično brez omejitev. 

Nitke se po določenem času razgradijo, učinek pa je viden leto in pol. Posegi potekajo v lokalni anasteziji in trajajo do pol ure. Po posegu ni potrebno okrevanje, le nekaj dni ležanja na hrbtu in izogibanje pretirani mimiki ter masažam, oziroma savni. Zapletov ni in tudi morebitne podpludbe se zlahka skrijejo s korektorjem. V našem centru jih izvaja plastična kirurgina Tea Jedlovčnik, ki ima z njimi daleč največ izkušenj v Sloveniji in je tudi trener na delavnicah v tujini. 

 

  • Trajanje posega: 10–30 min
  • Okrevanje: Brez okrevanja
  • Cena: odvisna od  tipa in št. nitk

 

Tea Jedlovčnik, dr. med. specialistka plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

 

-10 %  dvig obraza s PDO nitkami

Akcija velja do 21. 6. 2019. 

E-novice