Trajno lasersko odstranjevanje dlačic

3. 8. 2016

Lasersko zdravljenje ima veliko dobrih lastnosti: minimalno invazivnost, hitro okrevanje in visoko stopnja zadovoljstva pacientov. Zdravljenje izvajamo z najsodobnejšim medicinskim laserjem znamke Fotona® FotonaSmooth™SP.

Za mnogo ljudi je prekomerna telesna poraščenost veliko več kot samo kozmetična težava. Te storitve koristijo osebe, ki jim voskanje in puljenje dlak povzročata bolečine, britje pa neprijetno vnetje. Ko izračunamo strošek kozmetičnih storitev, vidimo, da se lasersko odstranjevanje z dolgoročnega vidika izplača.

Laserski žarek selektivno razpoznava pigment v dlaki, se v pigmentu (melaninu) absorbira in toplotno uniči dlako. Laser deluje na mešiček dlake v anageni fazi (obdobju aktivne rasti dlake), ko je dlaka visoko metabolično aktivna in občutljivejša za toploto. Rastni cikel dlak po telesu je različen, odvisen od dela telesa.

Tkivo okrog dlake ostane nepoškodovano, mešiček dlake pa je za vedno uničen. Globina penetracije laserskega žarka dovoljuje uničenje najglobljih foliklov dlake in ne poškoduje kože. 

Odstranjevanje dlak z laserjem tako velja za najmanj boleče od vseh metod odstranjevanja dlak. Med postopkom se ne uporablja nobene anestezije. En blisk-flash, ki traja eno milisekundo, se, odvisno od dela telesa, sploh ne opazi oziroma se ga lahko začuti kot blago pikanje. Za preprečevanje morebitne neprijetne povišane temperature se uporablja hladilni gel ali obloge iz ledu.

E-novice