Zakaj se v Hollywoodu ne starajo?

3. 2. 2019

Zagotovo igrajo svojo vlogo dobri geni, redna telesna vadba in zdrava prehrana. Vendar večina zvezdnic v svojih intervjujih zamolči še nekoga - dobrega plastičnega kirurga. Dobrega plastičnega kirurga, ki jih z maloinvazivnimi metodami ohranja sveže, da ne izgledajo umetno, vseeno pa uro zaustavi tako, da ne kažejo svojih pravih let. Kako bi potem skoraj 50-letna JLo izgledala kot 30-letnica, da ne govorimo še o mnogo starejših damah, pri katerih se je čas ustavil.

Skrivnost je v posegih, ki jih lahko opravite skorajda med kosilom in ne zahtevajo dolgega okrevanja. Če jih kombiniramo in imamo pravo mero, pa dejansko delujejo, kot da bi vodo stekleničili v vrelcu mladosti.

Ključ je v kombinaciji posegov. Z injiciranjem botulin toksina (botoksa) oslabimo mimične mišice, ki povzročajo gube na čelu in okoli oči. Če ne pretiravamo, je rezultat spočit videz s povsem ohranjeno mimiko. Le gubic ni več. S polnili obrazu vrnemo tisto polnost, ki jo je imel pred časom. Tako obraza ne spremenimo, saj mu le vrnemo tisto, kar je nekoč imel. Alternativa kirurškemu dvigu obraza, takoimenovanemu faceliftu, je sedaj dvig obraza s PDO nitkami. S temi se upremo gravitaciji in dvignemo spuščena lica, poudarimo spodnjo čeljust, učvrstimo kožo, dvignemo obrvi … Gre za eno novejših metod, ki je v Ameriki pravi »must have«. V našem centru smo eni prvih v Sloveniji, ki jo dejansko obvladamo.

Čudežni čopič, ki izbriše nepravilnosti kože in jo naredi sijočo in napeto, pa je laser. Fotona® Laser omogoča tudi nekoliko bolj invazivne metode, ki zahtevajo nekoliko več okrevanja, vendar pa je zadovoljstvo potem toliko večje. Primeren je tudi za mlade z aknasto kožo in poakenskimi brazgotinami, moške, ki so pri »pikanju« še nekoliko zadržani in si vseeno želijo svežega videza, ter precej starejše dame, pri katerih blažje metode niso več tako učinkovite. Če je zob časa vseeno nekoliko prehud, lahko naša ekipa poseže tudi po skalpelu in težavo uredi tako, da bo okolica opazila le svež videz.

Tea Jedlovčnik, dr. med. 

specialistka plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

 

Novo v našem zdravstvenem centru

Estetska kirurgija

  • Dvig obraza s PDO nitkami
  • Laserska pomladitvena terapija
  • Pomlajevanje s PRP
  • Lasersko zdravljenje aken in poakenskih brazgotin
  • Kirurška blefaroplastika
  • Ostali mali kirurški posegi

Informacije in naročila: 07 49 03 000

E-novice