Ortopedska ambulanta

Mitja Mächtig
dr. med., specialist ortopedske kirurgije

doktor medicine specialist ortoped je leta 2013 opravil specialistični izpit ortopedske kirurgije. Njegovo ožje področje je operativno zdravljenje degenerativnih obolenj kolka in kolena (artroplastika – vstavljanje totalnih endoprotez kolka in kolena), športne poškodbe kolena (predvsem poškodbe meniskusov, hrustančnih lezij in rekonstrukcije sprednje križne vezi) in poškodbe, ki so povezane z nepravilno vadbo v fitnesu, predvsem ramenskega sklepa in ramenskega obroča (poškodbe labruma, rotatorne manšete in SLAP lezije poškodbe bicepsa v ramenskem sklepu, degenerativne spremembe akromioklavikularnega AC – sklepa) ter ledvene hrbtenice (diskus hernija). Zaposlen je v Kirurškem sanatoriju Rožna dolina in v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica, kjer izvaja operativne posege. Poleg tega opravlja specialistično ambulantno dejavnost tudi pri nas, v ortopedski ambulanti Aristotel zdravstveni center, Krško. 

prof. dr. Oskar Zupanc
dr. med., specialist ortoped

Prof. dr. Oskar Zupanc, dr. med., specialist ortoped, je leta 1988 diplomiral na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Po končanem pripravništvu sem je zaposlil na Oddelku za travmatologijo SB v Novem mestu, kjer je pod mentorstvom prim. dr. Jureta Cepudra opravljal delo specializanta kirurgije in nato ortopedije. Od leta 1994 je zaposlen na Ortopedski kliniki v Ljubljani, kjer je tudi opravil specialistični izpit iz ortopedije. Svoje znanje je med drugim izpopolnjeval pri prof. A. Caterrall-u v Londonu in pri prof. F. Langlais-a v Rennesu. Leta 2000 je postal magister znanosti, leta 2006 pa doktor znanosti iz področja biomehanike kolka pri zdravljenju zdrsa glavice stegnenice.

Od leta 2000 se izpopolnjuje na področju artroskopske kirurgije sklepov  (komolca, ramena, gležnja in kolena) in endoprotetike. Pomembno je prispeval k artroskopskem zdravljenju benignih kostnih tumorjev, nestabilnosti kolena in kolka ter zdravljenju poškodb pri športu. V tujini se je usposabljal na področju artroskopije kolena pri profesorju E. Erikssonu, iz artroskopije ramena pri profesorju D. Mole-ju iz Pariza, pri profesorju Lafosse-u v Annency-ju ter pri prof. Boileu-ju iz Nice. Že več let je vodja zdravstvene službe pri košarkarskem klubu Cedevita Olimpija Ljubljana. Od leta 2014 ima tudi naziv profesorja za področje Ortopedije na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

Na znanstveno raziskovalnem področju je sodeloval v več interdisciplinarnih raziskovalnih skupinah ter vodi 3 raziskovalne projekte, ki se ukvarjajo z biomehaniko sklepov, endoprotetiko kolena in artroskopskim zdravljenjem sklepov.

Ima 177 biliografskih zapisov v COBISS-u, ki vključuje 30 člankov v različnih revijah indeksiranih SCI na področju ortopedske kirurgije in artroskopije. Je član Zdravniškega društva RS, Slovenskega združenja za artroskopijo in poškodb pri športu (SSAST), Slovenskega združenja za ortopedijo in travmatologijo,  European Federation for National Associations of Orthopaedics and Traumatology (EFORT) in European Society of Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy (ESSKA). Od leta 2010 do 2018 je bil tudi predsednik SSAST " Slovenian Society for Arthroscopic Surgery and Sports Traumatology”.

Kaja Livk Kozole
dipl. medicinska sestra
Tadeja Perčič
srednja medicinska sestra
 • Ortopedski pregled
 • Infiltracija sklepa s hialuronsko kislino
 • Injiciranje zdravila v sklep ali mehka tkiva
 • Punkcija sklepa
 • Proti bolečinska blokada sklepa
 • Pridobitev drugega mnenja

Prav tako lahko pri nas izkoristite možnost zdravljenja s fizioterapijo.

ponedeljek  
torek  
sreda  
četrtek  
petek  
Common-Orthopedic-Injuries-Should-You-See-an-Orthopedist.png

Kdaj se odločiti za obisk pri ortopedu?

Ortopeda je priporočljivo obiskati v primeru če imate težave z hrbtenico, sklepi, kostmi ali vezmi, takrat je za vas pravi naslov ortopedska ambulanta v našem zdravstvenem centru.

Najbolj pogoste ortopedske težave, so predvsem bolečine v hrbtenici, kolenih, gležnjih, artritis, teniški komolec, ahilova tetiva, težava z ramenskim obročem…. Vendar vsaka bolečina, ki se pojavi, še ne pomeni nekega bolezenskega stanja ali okvare, so pa včasih lahko te bolečine prvi znak ortopedskih težav. Pomembno je, da se pravočasno ukrepa – torej, da se obišče ortopeda v čim krajšem času. 

foot-injury.jpeg

Potek zdravljenja pri ortopedu

Z obiskom pri ortopedu si zagotovite pregled, nasvet, diagnosticiranje ter zdravljenje vaših težav. Pri zgoraj opisanih težavah je pomembno, da ne odlašate z obiskom pri ortopedu, ampak da  pravočasno pridete na pregled. Na podlagi pregleda ortoped svetuje potek zdravljenja in nadaljnjo diagnostiko. Ortoped se z vami pogovori o primernem načinu zdravljenja, glede na vaše trenutno zdravstveno stanje. 

Ortopedski pregled

Je namenjen ugotavljanju vzrokov za težave, ki so povezane z gibalnim sistemom. Tak pregled je osnova za napotitev na dodatno diagnostiko ali za oblikovanje priporočil glede zdravljenja. 

Zdravstvene storitve pri ortopedu

 • ortopedski pregled
 • injiciranje zdravila v sklep ali mehka tkiva (protibolečinska terapija, hialuronska kislina,..)
 • punkcija sklepa
 • protibolečinska blokada sklepa
 • pridobitev drugega mnenja
 • ultrazvočno vodena aplikacija zdravila v sklep
 • nadstandardna fizioterapija 

Prednosti samoplačniškega pregleda pri ortopedu

 • ugodne cene
 • ni čakalnih vrst (s tem se izognete, da bi vaša bolečina postala kronična)
 • prejmete pisno mnenje specialista ortopeda

E-novice

Ambulante Krško

ARISTOTEL Krško
Kolodvorska ulica 7a
8270 Krško
07 49 03 000
info@aristotel.si
aristotel.si

Ambulante Novo mesto

ARISTOTEL Novo mesto
Gubčeva ulica 22
8000 Novo mesto
07 33 82 002
infonm@aristotel.si

Uradni podatki

ARISTOTEL, zdravstveni center d. o. o.
Ulica Ilije Gregoriča 18a
8270 Krško
ID za DDV: SI56195630
IBAN: SI56 6000 0000 0235 490 (LON d. d.)

IBAN: SI56 0315 5108 7549 280 (SKB d. d.)

IBAN: SI56 1010 0005 8431 243 (Intesa Sanpaolo d. d.)