Protibolečinska ambulanta in akupunktura

Nataša Pirc, dr. med.
specialistka anesteziologije in reanimatologije
Katarina Videčnik Hećimović, dr. med-
specialistka anesteziologije, reanimatologije in perioperativne intenzivne medicine
Barbara Prosen, dr. med.
specialistka anesteziologije, reanimatologije in perioperativne intenzivne medicine

Akupunkturo priporočamo pri številnih stanjih predvsem pa kot 

  • pomoč pri HUJŠANJU, 
  • odvajanju od KAJENJA, ALKOHOLA in drugih odvisnostih, 
  • GINEKOLOŠKIH težavah kot so bolečine v mali medenici (pelvialgija), neredne, boleče menstruacije (dismenoreja), endometrioza, klimakterij, PMS, neplodnost, PRIPRAVA NA POROD, ter slabost bruhanje v prvem tromesečju nosečnosti, 
  • zdravljenju ALERGIJ, alergičnega rinitisa, konjunktivitisa, atopičnega dermatitisa, bronhialne astme, prehlada, vnetja žrela, sinusov,
  • PREBAVNIH težav kot so zaprtje, diareja, kolitisi, gastritisi.
  • BOLEČINSKIH SINDROMIH: Migrene, Glavoboli, Obrazna bolečina,Nevralgija trigeminusa (trovejni živec), Bolečine v vratni, prsni in ledveni hrbtenici, Interkostalna nevralgija (draženje medrebrnih živcev), Herpes zoster in postherpetična nevralgija, Revmatoidni artritis, Bolečine v kolkih in kolenih, Fibromialgia, Cerviko-brahialni sindrom, Sindrom »zmrzlega« ramena,Teniški komolec, Sindrom zapestnega prehoda.

S pomočjo akupunkture so odlični rezultati pri rehabilitaciji po možganski kapi je manj ohromelosti. Zdravimo lahko vrtoglavice, šumenje v ušesih, ponavljajoče se uroinfekte, ledvične kolike, nemirne noge in še številna bolezenska stanja. Stranskih učinkov praktično ni, vendar se moramo zavedati, da bolniki z kroničnimi obolenji (arterijska hipetrenzija, diabetes melitus), sumom na kakršnakoli maligna obolenja , prav tako infekcijska stanja (npr pljučnica, vnetje slepiča)  potrebujejo zdravila in zdravljenje po smernicah zahodne medicine.

Ponedeljek  
Torek 18-20
Sreda  
Četrtek 18-20
Petek  

Izkušene zdravnice specialistke anesteziologije in reanimatologije se ukvarjamo tudi s TRADICIONALNO KITAJSKO AKUPUNKTURO. Znanje s področja akupunkture in tradicionalne kitajske medicine smo pridobile v letu 2013/2014 na izobraževanju v Zagrebu, kjer smo opravile mednarodno priznan izpit s strani ICMART (International Council of Medical Acupuncture and Related Techniques).

E-novice