Aristotel - zdravstveni center z dostopnimi storitvami
Obvestilo
Otroci se hitreje prilagajajo spremembam

02.03.20236 min

Otroci se hitreje prilagajajo spremembam

Zaradi različnih ukrepov, povezanih s covidom-19, so postali starši zelo zaskrbljeni, kako ti vplivajo na njihove otroke. Najprej je prah dvignil ukrep zaprtja šol in šolanja na daljavo, nato nošenje mask pri pouku in nenazadnje testiranje v šolah. Pa so vsi ti ukrepi za otroke res tako škodljivi ali celo travmatični, kot so prepričani nekateri starši? Preberite v naslednjih odstavkih.

Različni ukrepi so stresni tudi za otroke

Različni ukrepi so stresni tudi za otroke

V zadnjih dveh letih smo bili priča številnim dogodkom, ki jih nihče od nas ni mogel predvideti – od soočenja z neznanim virusom do razvoja različnih strategij za njegovo obvladovanje. Nepredvidljiv razvoj epidemije, zapiranje in odpiranje gospodarstva, omejitve zbiranja, karantene, obvezno nošenje mask, testiranje in cepljenje so v marsikom sprožili občutke strahu in tesnobe, pa tudi nezaupanja in odpora.

Otroci se na spremembe odzivajo hitreje in lažje

Otroci se na spremembe odzivajo hitreje in lažje

Dana situacija nas postavlja pred izzive, s katerimi se prej nismo soočali. Družine zaradi zmanjšanega delovanja javnega življenja preživljajo več časa doma, zaradi dela od doma se je zabrisala meja med službo in zasebnim življenjem, zaradi karanten otroci ostajajo doma, v šolah pa morajo nositi maske in se samotestirati.

Avtor članka: Anamarija Bogolin, magistra psihologije

Nazaj na seznam
Nazaj na vrh