Aristotel - zdravstveni center z dostopnimi storitvami
Obvestilo
Kako covid-19 vpliva na naše duševno zdravje

Covid-19 na nas vpliva precej hipnotično. Tako intenzivno hipnozo nad nami izvajajo drugi in tudi mi sami. Ob nenehnem spremljanju števila obolelih, hospitaliziranih in umrlih, je družba postala prestrašena in bolj ko smo ljudje podvrženi neprijetnim čustvom, bolj smo dovzetni za hipnozo in duševno neravnovesje.  

Postali smo kaotično hipnotizirani

Postali smo kaotično hipnotizirani

Najprej poglejmo, kaj se dejansko dogaja v tem obdobju in kako ta hipnoza deluje na nas. V zadnjih dveh letih smo bili soočeni s številnimi lockdowni in vsakodnevnimi spremembami, o katerih so poročali mediji. Soočeni smo bili z zmanjševanjem stikov in delom od doma, hkrati pa je naraščal strah pred okužbo sebe in bližnjih.

V zadnjem obdobju se je veliko hipnoze zgodilo s strani medijev, delno pa smo zanjo odgovorni tudi sami. Tudi sami si namreč govorimo zgodbe, ki v nas vzbujajo neprijetna občutja. Če se to ponavlja dlje časa in ne znamo ven iz začaranega kroga hipnoze, lahko nastanejo tudi duševne motnje, ki pa so pravzaprav potencirana žalost, strah, krivda, jeza in druga neprijetna čustva.

Celoten članek

Nazaj na seznam
Nazaj na vrh