Aristotel - zdravstveni center z dostopnimi storitvami
Obvestilo
Petra Tomaževič Pupić, dr. med.,

V Zdravstvenem centru Aristotel smo zavezani k temu, da demistificiramo zdravljenje krčnih žil, pri čemer uporabljamo najsodobnejše metode, kot so endovenska laserska terapija, mikroflebektomija in skleroterapija, ki minimizirajo nelagodje in skrajšajo čas okrevanja,” 

1 ) "To je samo estetski problem, nič resnega."

Mnogi ljudje krčne žile dojemajo kot zgolj kozmetično težavo, ki ne zahteva medicinske pozornosti. Vendar lahko nezdravljene krčne žile vodijo do resnih zdravstvenih težav, o katerih povem več v nadaljevanju prispevka. Zgodnje zdravljenje lahko prepreči te zaplete, zato je bolje ukrepati prej kot kasneje.

2 ) "Zdravljenje je preveč boleče in zahteva dolgo okrevanje."

S sodobnimi medicinskimi postopki je zdravljenje krčnih žil postalo minimalno invazivno, z manj bolečinami in krajšim časom okrevanja kot kdajkoli prej.

Tehnologije, kot so laserska terapija in skleroterapija, omogočajo pacientom, da se hitro vrnejo k svojim vsakodnevnim aktivnostim.

Hkrati prepričanje, da morate po posegu krčnih žil nositi kompresijske nogavice še več mesecev, ne drži. Nošenje nogavic je potrebno le 2 tedna po operaciji ali sklerozaciji.

3 ) "Čakalne dobe so predolge, poseg brez napotnice pa predrag."

Razumljivo je, da lahko čakalne dobe in stroški predstavljajo skrb pri odločanju za zdravljenje krčnih žil. V Zdravstvenem centru Aristotel smo se zato zavezali k zagotavljanju hitrega dostopa do zdravljenja, z maksimalno čakalno dobo le 10 dni. Poleg tega so cene naših posegov izjemno konkurenčne in dostopne.

 Pomembno je poudariti, da je cena zdravljenja krčnih žil pogosto nižja, če se za postopek odločimo zgodaj, ko so poškodbe tkiva manjše. To ne samo zmanjša kompleksnost zdravljenja, ampak tudi skrajša čas okrevanja.

 Poleg tega je strošek preventivnega zdravljenja krčnih žil znatno nižji v primerjavi s stroški, ki nastanejo pri obravnavi resnih zapletov, kot so venske razjede in vnetje povrhnjih ven (tromboflebitis), ki se lahko razvijejo, če z zdravljenjem odlašamo predolgo.

4 ) "Nimam časa za zdravljenje."

V današnjem hitrem tempu življenja je res težko najti čas zase – sploh če gre za težavo, ki je trenutno le estetske narave in vas ne moti pri vsakodnevnem življenju. Dobra novica je, da večina sodobnih načinov zdravljenja krčnih žil zahteva minimalen čas za poseg in okrevanje, nekateri posegi celo trajajo le nekaj minut.

 Ignoriranje težave ne bo prihranilo časa, ampak lahko privede do daljših in bolj zapletenih postopkov v prihodnosti.

5 ) "Bojim se zdravljenja."

Strah je – še posebej, ko gre za medicinske posege – nekaj povsem naravnega. A spoznanje, da so sodobna zdravljenja krčnih žil varna, učinkovita in izvedena s pomočjo minimalno invazivnih tehnik, lahko pomiri vaše skrbi.

 Temeljit pogovor z zdravnikom, ki je strokovnjak na tem področju in bo razumel vaše skrbi, vam lahko pomaga razjasniti postopek ter odpraviti skrbi in dvome.

 To je prvi korak k aktivnemu ukrepanju proti krčnim žilam.

 

Drugi korak je zavedanje o težavah, ki si jih lahko nakopljete, če odlašate predolgo.

Ne dovolite, da strah pred zdravljenjem odloži vašo odločitev za obravnavo krčnih žil. S pravočasnim in učinkovitim posegom lahko preprečite dolgoročne posledice in si zagotovite boljšo kakovost življenja.

Sporoča Petra Tomaževič Pupić, dr. med., specialistka splošne kirurgije v žilni ambulant

Nazaj na vrh